Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Twitter s-au înregistrat la Bucureşti: investitorii care au cumpărat în SUA pot deconta acţiunile local

Acţiunile Twitter s-au înregistrat la Bucureşti:...

Autor: Roxana Pricop

11.11.2013, 11:43 443

Acţiunile reţelei de socializare Twitter (simbol bursier TWTR) au fost înregistrate de Depozitarul Central în sistemul de compensare-decontare şi registru RoClear, în vederea desfăşurării de operaţiuni de decontare transfrontalieră.

Altfel spus, investitorii români care au cumpărat acţiuni Twitter de pe bursa americană NYSE le pot ţine la Depozitarul Central şi pot primi banii pe acţiuni, în cazul în care le vând, prin intermediul Depozitarului.

Investitorii locali pot tranzacţiona acţiunile Twitter prin firma de brokeraj Tradeville, atât direct, cât şi sub forma de CFD-uri.

Twitter s-a listat la bursă americană NYSE pe 7 noiembrie, beneficiind de un interes major din partea investitorilor care au făcut ca acţiunile să crească cu 70% în prima zi de tranzacţionare. În prezent, o acţiune TWTR costă 41,65 dolari/titlu şi are o capitalizare de 20 miliarde de dolari, de 37 de ori mai mare decât veniturile încasate în ultimele patru trimestre. Compania este pe pierdere în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO