Burse - Fonduri mutuale

Adriana Tănăsoiu a fost înlocuită din funcţia de director general al Depozitarului Central

Adriana Tănăsoiu a fost înlocuită din funcţia de...

Autor: Roxana Pricop

12.11.2014, 11:02 730

Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central a decis, în şedinţa de ieri, 11 noiembrie, încetarea relaţiilor contractuale de mandat dintre Depozitarul Central şi Adriana Tănăsoiu, potrivit unui comunicat emis de instituţie.

Adriana Tănăsoiu a condus din noiembrie 2006 Depozitarul Central, una dintre cele mai importante instituţii ale pieţei de capital din România, care asigură serviciile de decontare şi compensare a tuturor tranzacţiilor cu acţiuni derulate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi servicii de registru pentru companiile listate şi nu numai.

Ea şi-a început activitatea pe piaţa de capital în departamentul de proiectare şi implementare a pieţei de capital în România, creat în cadrul Băncii Naţionale a României pentru a pregăti înfiinţarea BVB. În perioada august 1995 - octombrie 1996, Tănăsoiu a deţinut funcţia de director de operaţiuni bursiere în cadrul BVB, iar din 1996 până în noiembrie 2006 a fost director general adjunct şi director pieţe reglementate în cadrul BVB, poziţie din care a coordonat implementarea sistemului de compensare-decontare şi registru al Bursei, care a pregătit înfiinţarea Depozitarului Central.

De asemenea, Consiliul de Administratie a decis numirea Silviei Buicănescu în funcţia de director general al Depozitarului Central. Cu o vechime de 18 ani în piaţa de capital, Silvia Buicănescu a ocupat anterior poziţia de director operaţiuni decontare în cadrul Depozitarului Central, din anul 2008.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO