Burse - Fonduri mutuale

Aegean Airlines a renuntat la preluarea Blue Air

08.10.2007, 21:03 34

Operatorul aerian elen Aegean Airlines, care a purtat negocieri cu reprezentantii companiei Blue Air in vederea achizitionarii unui pachet de actiuni, a anuntat ca negocierile s-au terminat fara a se ajunge la o intelegere.
"Negocierile pentru cumpararea unui pachet de actiuni la compania romaneasca Blue Air s-au incheiat fara a se ajunge la un acord", a spus Roula Saloutsi, manager public relations&press Aegean Airlines.
Compania a transportat anul trecut 4,4 milioane de pasageri si are o flota de 24 de aeronave, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.
Proprietarul Blue Air, Nelu Iordache, a declarat la inceputul lunii septembrie pentru agentia de stiri Mediafax ca poarta discutii cu reprezentantii Aegean pentru vanzarea unui pachet de actiuni, fara a preciza insa daca este vorba de un pachet majoritar sau minoritar. Potrivit acestuia, reprezentantii celor doua companii urmau sa ajunga la o concluzie in acest sens la sfarsitul lunii trecute. Pana in momentul inchiderii editiei, Iordache nu a dat nicio declaratie referitoare la finalizarea negocierilor.
Reprezentantii companiei Blue Air au spus ca poarta negocieri de mai mult timp cu diferite fonduri de investitii si companii straine privind o colaborare pe termen lung, insa niciuna dintre aceste negocieri nu s-a definitivat, compania pastrand si optiunea de listare la Bursa.
Decizia Blue Air vine in contextul in care din ce in ce mai multe companii ataca piata locala, tintind o pozitie dominanta. Astfel, anul acesta au intrat in Romania companiile low-cost MyAir si easyJet, in timp ce alti operatori deja prezenti, precum Wizz Air sau MyAir, isi consolideaza pozitia pe piata.
Blue Air, companie care si-a inceput activitatea in decembrie 2004, este lider pe piata low-cost din Romania. Operatorul de transport aerian mizeaza in acest an pe afaceri de 80 de milioane de euro, cu 60% mai mult fata de 2006, si pe un numar de 800.000 de pasageri transportati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO