Burse - Fonduri mutuale

AGA de la SIF1 a fost contestata in 16 procese

21.05.2009, 20:11 24

Actionarii SIF Banat-Crisana (SIF1) carora conducerea SIF le-a limitat drepturile de vot in cadrul adunarii generale din 25 aprilie au initiat 16 procese impotriva companiei prin care cer anularea hotararilor AGA, printre care si aceea privind alegerea noului Consiliu de Administratie pentru urmatorii patru ani.
Printre contestatari se numara Banca Transilvania si entitatile afiliate, firmele controlate de Catalin Chelu, dar si firme off-shore din Cipru.
Actionarii au obtinut si suspendarea publicarii hotararilor AGA in Monitorul Oficial, ceea ce impiedica practic aplicarea lor. Conducerea SIF Banat-Crisana a anuntat ca va ataca cu recurs hotararea judecatorului delegat.
Conducerea SIF Banat-Crisana a suspendat inainte de AGA dreptul de vot pentru 20% din actiuni detinute de patru grupuri de investitori banuiti ca actioneaza in mod concertat, adica voteaza la fel si urmaresc aceleasi interese. Printre acestia se numara fonduri de investitii straine, care au fost concertate cu Banca Transilvania.
In cadrul AGA, Ioan Cuzman si alti patru administratori au fost reconfirmati pentru noi mandate de patru ani, alaturi de ei fiind alesi Carmen Dumitrescu, director general adjunct al SIF Banat-Crisana, si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania. Ciorcila a anuntat ulterior ca demisioneaza din CA si ca va cere organizarea unei noi AGA pentru alegerea unor noi membri.
Carmen Dumitrescu a demisionat si ea din Consiliul de Administratie ales pe 25 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO