Burse - Fonduri mutuale

Alro vrea sa se refinanteze cu 180 mil. $ de la BERD

25.05.2010, 23:04 22

Alro Slatina (ALR) a anuntat ca negociaza un acord cu BancaEuropeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentrurefinantarea tuturor datoriilor pe care le are in prezent printr-unimprumut de la institutie in valoare de 180 mil. dolari.

Cea mai mare parte din aceasta suma, respectiv 105 milioane dedolari, ar urma sa vina dintr-un credit sindicalizat de la maimulte banci comerciale. Institutia europeana a realizat un raportde due-dilligence asupra companiei, iar proiectul va fi inaintatconsiliului director al bancii in data de 8 iunie 2010.

Alro Slatina avea la finele primului trimestru al acestui andatorii totale de 683,7 mil. lei (224,7 mil. dolari).

Operatiunea de refinantare vine in contextul in care anul trecutcompania a platit dobanzi si de peste 15% la creditele pe care leavea la banci, potrivit raportului anual al companiei.

Pe parcursul lui 2009, Alro a acordat scrisori de garantie invaloare de 416 mil. lei catre BCR sucursala Slatina si de 163 mil.lei pentru ING.

"Imprumutul BERD ar sprijini stabilitatea structurii financiarea companiei si ar ajuta procesul de consolidare a companiei,permitand continuarea programului de dezvoltare. Alro si-a asiguratresursele de materie prima, a realizat o buna structura acosturilor, iar acum ia in considerare refinantarea datoriei. Toateaceste masuri permit companiei sa continue programul sau pe termenlung de concentrare pe produsele cu valoare adaugata mare, deimbunatatire a calitatii si a gamei de produse a combinatului de laSlatina", au precizat reprezentantii Alro Slatina.

Fondurile de la BERD vor permite Alro sa deruleze un program deinvestitii de 50 de milioane de dolari in perioada 2010-2012, princare compania isi va extinde gama de produse si va creste eficientaenergetica a combinatului. Anterior, Alro a anuntat pentru acest aninvestitii de 15 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO