Burse - Fonduri mutuale

Americanii care administrează Fondul Proprietatea vând tot: Au scos pe piaţă deţinerile Enel România şi Engie România

Americanii care administrează Fondul Proprietatea vând...

Autor: Dan Grigore Ivan

14.08.2017, 14:29 5410

Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacţionat emitent de pe piaţa de capital de la Bucureşti, a anunţat că a demarat o procedură competitivă ce poate atrage o vânzare a unor pachete de acţiuni în cadrul Enel România şi Engie România.

Deţinerile în cadrul celor două companii reprezintă în prezent 18,93% din activul net al Fondului, echivalentul a 2,02 miliarde lei.

“Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator de Investiţii al Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) doreşte să informeze acţionarii că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participaţiilor Fondului în următoarele societăţi: E-Distribuţie Muntenia S.A (fosta ENEL Distribuţie Muntenia S.A), E-Distribuţie Banat (fosta Enel Distribuţie Banat S.A), E-Distribuţie Dobrogea (Fosta Enel Distribuţie Dobrogea S.A), Enel Energie S.A., Enel Energie Muntenia (toate denumite în mod colectiv “Enel România), precum şi Engie România, toate participaţiile menţionate anterior reprezentând 18,93% din valoarea activului net al Fondului la data de 31 iulie 2017”, se arată în comunicatul Fondului Proprietatea (FP).

De asemenea, procesul va fi coordonat de Ithuba Capital AG, mai precizează reprezentanţii Fondului.

Capitalizarea bursieră a Fondului Proprietatea (FP) este de 8,75 miliarde lei (1,9 miliarde euro), după ce de la începutul acestui an s-au derulat tranzacţii în valoare de 809.4 milioane lei, ce au antrenat o apreciere a valorii de piaţă a Fondului cu 9,31%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO