Burse - Fonduri mutuale

Analiştii BCR au tăiat 19% din preţul ţintă al acţiunilor Transelectrica. De ce nu mai sunt atractive acţiunile unui monopol

Autor: Adrian Cojocar

30.09.2011, 00:03 2695

Analiştii BCR, cea mai mare bancă locală, au schimbat recomandarea pe ti­tlurile transportatorului de energie electrică Transelectrica Bucureşti (TEL) de la "cumpărare" la "acumulare" şi au redus preţul ţintă pentru aceste titluri cu 18,8%, la 19,5 lei/unitate.

La începutul anului analiştii băncii estimau un preţ "corect" de 24 lei pentru o acţiune Transelectrica. Noul preţ ţintă este cu 11% mai ridicat faţă de cotaţia acestor titluri de pe parcursul şedinţei de ieri, de 17,5 lei/unitate.

"Am evaluat Transelectrica la un discount de 20% faţă de baza activelor sale reglementate. Credem că acesta este discountul minim la care compania se va tranzacţiona pe termen scurt, în condiţiile în care este afectată de turbulenţele de pe pieţele de acţiuni, de evaluările companiilor similare din Vest şi percepţia de risc ridicat de reglementare în ciuda unei creşteri neaşteptate a tarifului cu 10,4% în acest an", spun analiştii BCR.

Ei mai spun că Transelectrica va avea parte în 2011 de un an excelent, iar profitul din acest an va permite investitorilor să încaseze dividende de la companie la un randament de circa 10%.

Analiştii băncii mai spun că titlurile transportatorului de energie se tranzac­ţionează în prezent cu un discount de 50% faţă de companiile similare din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO