Burse - Fonduri mutuale

Analistii Raiffeisen recomanda din nou cumparare pe BRD

27.09.2007, 18:36 11

Raiffeisen Capital & Investment (RCI), divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, si-a modificat recomandarea privind actiunile BRD din "pastrare" in "cumparare", dupa scaderea semnificativa inregistrata de titlurile BRD in ultima luna.
Analistii RCI si-au mentinut pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni, de 30,55 lei/actiune, cu 18% mai mare decat pretul actual din piata de 25,9 lei/actiune.
"Scaderea actiunilor BRD nu a fost determinata de o schimbare a indicatorilor fundamentali, ci de o piata in scadere, ceea ce ne-a determinat sa ne modificam recomandarea", se arata intr-o nota emisa marti de RCI.
Ieri, actiunile BRD au fost cele mai tranzactionate de pe Bursa, cu un rulaj de 8,85 mil. lei (2,6 mil. euro), insa pretul a oscilat foarte putin, inchizand la nivelul de 25,9 lei/actiune, acelasi ca si la finele sedintei precedente.
Titlurile BRD au pierdut in ultima luna aproape 10% pe fondul scaderii generalizate a pietei determinata de criza americana. Capitalizarea bancii s-a redus astfel cu circa 760 mil. euro, la 5,33 mld. euro.
BRD a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 417 milioane de lei (circa 133 de milioane de euro), in crestere cu 32% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul net inregistrat de BRD in trimestrul al doilea s-a ridicat la 249 de milioane de lei, cu peste 50% mai mare fata de castigul din aceeasi perioada a anului trecut si cu 48% mai mare comparativ cu profitul din primul trimestru din 2007.
In aceste conditii, BRD si-a imbunatatit semnificativ rentabilitatea fondurilor proprii (ROE), de la un nivel de 30% la sfarsitul primului trimestru la 38,1% la 30 iunie. In precedentul update pe BRD publicat in august, analistii de la RCI apreciau ca datorita ameliorarii profitabilitatii BRD ar putea sa obtina randamente "impresionante" ale fondurilor proprii (ROE), de 34,5% in 2007 si 35,9% in 2008.
Activele bancii au urcat la circa 9,8 mld. euro la finele lunii iunie, fata de 8,2 mld. euro la finele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO