Burse - Fonduri mutuale

Anomalia de pe sistemul alternativ al BVB. Companie suspendată în aprilie, locul 1 la valoarea tranzacţiilor în 2016

Anomalia de pe sistemul alternativ al BVB. Companie...

Autor: Liviu Popescu, Dan Grigore Ivan

20.10.2016, 00:06 796
Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), sus­pendată de la tranzacţionare pe 6 apri­lie pentru că a intrat în insol­venţă, fi­gurează în perioada ianuarie - 19 oc­tom­brie ca fiind cea mai tranzac­ţio­nată companie din primii 10 cei mai mari emitenţi listaţi pe sistemul alter­nativ AeRO.
 
Acest aspect reflectă o anomalie pe AeRO întrucât celelalte companii ana­li­zate de ZF nu au reuşit în aproa­pe şapte luni (aprilie - octom­brie) să depă­şească volumul de tran­zac­ţionare al Prospecţiuni în patru luni. Apro­ximativ 230.000 de lei au fost tran­zacţionaţi cu acţiunile PRSN în 1500 de tranzacţii. Pe locul doi e Unirea Shopping Center cu 204.000 lei.
 
„Volumele de tranzacţionare pe AeRO sunt foarte mici, mult sub volu­mul dintr-o singură sesiune de tran­zac­ţionare pe un singur emitent lichid din segmentul principal al bursei. Ano­malia volumului pe PRSN în raport cu celelalte titluri spune mai multe despre restul acţiunilor tranzac­ţio­nate decât despre Prospecţiuni“, explică Claudiu Cazacu, analist-şef la XTB Brokers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO