Burse - Fonduri mutuale

Antibiotice Iasi are afaceri mai mari cu 13% la noua luni

15.11.2006, 18:14 12

Producatorul local Antibiotice Iasi a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de aproximativ 37 de milioane euro, in crestere cu 12,8% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In acelasi interval de timp, profitul companiei a atins 5,4 mil. euro, cu 12,7% mai mult fata de primele noua luni ale anului trecut.
"Am inregistrat o crestere pe care o asteptam, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri, cat si in ceea ce priveste profitabilitatea. Pentru sfarsitul anului ne-am propus un avans de 24% al cifrei de afaceri, iar dupa noua luni suntem in grafic", a spus pentru ZF Ioan Nani, directorul general al producatorului.
Cresterea inregistrata de Antibiotice in acest interval de timp, a continuat el, este peste trendul de crestere al pietei.
"Cota de piata a companiei a atins 3,3%, de la 3,17% in primele trei trimestre ale anului trecut si ne apropiem de 3,5%, tinta noastra pentru sfarsitul anului", a continuat Ioan Nani.
Piata de medicamente s-ar putea mari in acest an cu pana la 30%, potrivit jucatorilor din domeniu.
"Anul acesta a fost un an cu multe schimbari in piata. Noi ne-am consolidat pozitia pe segmentul de spitale. Antibiotice este producator de injectabile, iar spitalele sunt singurul segment in care ne putem consolida", spune reprezentantul Antibiotice.
El spune ca Antibiotice a acordat "o atentie desoebita" si vanzarilor prin intermediul farmaciilor, in sensul unei "reorganizari pe divizii".
"Nu ne asteptam ca in urmatorul interval de timp piata sa creasca spectaculos. Ea va urma tendinta normala din ultimii ani. Putem spune ca piata s-ar putea dubla in intervalul 2005-2010, fata de nivelul din 2000-2004. Ritmul de crestere s-ar putea situa la 18-20%", este de parere Ioan Nani.
Cei mai importanti producatori locali de medicamente sunt Terapia Ranbaxy, Zentiva, Antibiotice, Sindan, LaborMed, Biofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO