Burse - Fonduri mutuale

ArcelorMittal creşte la Bursă după ce grupul siderurgic mondial a raportat un profit peste aşteptări, datorii mai mici şi un dividend mai mare decât cel anticipat

ArcelorMittal creşte la Bursă după ce grupul...

Autor: Tibi Oprea

10.02.2020, 00:05 656

♦ ArcelorMittal a raportat pentru T4/2019 o scădere cu 53% a EBITDA (câştig înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare), până la 925 mil. dolari.

 

Acţiunile grupului siderurgic ArcelorMittal (MT) au crescut cu 0,8% la bursa de la Amsterdam în şedinţa de tranzacţionare de vineri după ce în sesiunea de joi s-au apreciat cu 11% ca urmare a anunţării unor rezultate trimestriale în scădere, dar peste aşteptări, a unor datorii mai mici şi a unui dividend mai mare faţă de cel anticipat, potrivit Market Watch.

ArcelorMittal a raportat pentru T4/2019 o scădere cu 53% a EBITDA (câştig înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare), până la 925 milioane dolari, şi o scădere cu 15% a vânzărilor, la 15,5 miliarde dolari, ca urmare a unor costuri unice cu elemente speciale, a taxelor de depreciere şi a provocărilor pieţei. În pofida acestor scăderi, EBITDA anunţată este cu 8% mai mare faţă de aşteptările companiei. Spre comparaţie, analiştii se aşteptau la vânzări de 15,8 miliarde dolari şi o EBITDA de 865 milioane dolari, potrivit FactSet. Compania a mai anunţat pierderi nete de 1,88 miliarde dolari în T4/2019, faţă de profitul net de 1,19 miliarde dolari din aceeaşi perioadă a anului precedent. În acelaşi timp, şi-a adâncit pierderile faţă de T3/2019, trimestru în care a pierdut 539 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO