Burse - Fonduri mutuale

Armax Gaz spera sa prinda un contract de 50 mil. € cu Transgaz

22.01.2010, 00:00 199

Producatorul de echipamente pentru industria gazelor Armax GazMedias (ARAX) s-a calificat alaturi de alte trei firme pentru uncontract cadru pe patru ani cu Transgaz Medias (TGN), care seridica la 205,35 mil. lei (50 mil. euro) si care vizeaza executia apatru loturi de Statii Reglare Masurare Gaze.

"Suntem cei mai buni pe acest contract-cadru cu Transgaz. Credca sunt sanse de 99% sa castigam noi. Un concurent plasat pe locultrei sau patru ar trebui sa faca eforturi deosebite sa coboare subpretul meu. Ar fi nerealist", spune Calina Vescan, directorulgeneral adjunct al Armax Gaz.

Valoarea medie pe an a respectivului contract este de 51,3 mil.lei (12,5 mil. euro), cifra comparabila cu afacerile Armax inperioada 2006-2008.

Potrivit lui Mircea Vescan, principalul actionar al societatii,in conditiile in care Transgaz isi respecta estimarile valoricedeclarate, contractul ar acoperi circa 20% din capacitatea deproductie a companiei, dar ar putea conta cu pana la 50% dinafacerile firmei, in conditiile in care Armax Gaz lucreaza inprezent la mai putin de 50% din capacitate.

In primele noua luni din 2009, Armax Gaz a inregistrat un profitbrut de 5,05 mil. lei (1,2 mil. euro), in crestere de peste douaori fata de aceeasi perioada a anului precedent pe fondul unorafaceri aproape duble, de 45,5 mil. lei (10,7 mil. euro). Companiaisi bugetase pentru 2009 afaceri de 61 mil. lei (14,3 mil.euro).

"In nici un caz nu vom scadea. Estimam in 2010 o crestere aafacerilor de cel putin 10-15%, tinta pe care ne-o propunem infiecare an. Cel putin pentru anul aceasta nu va fi nicio problemain ceea ce priveste comenzile avand in vedere faptul ca sectorulenergetic romanesc are inca mult de investit in acest sector pentrua atinge standardele europene impuse", spune Calina Vescan.

In ultimii cinci ani, Armax Gaz a realizat investitii de peste10 mil. euro si la jumatatea anului precedent dispunea delichiditati in valoare de 30,8 mil. lei (7,2 mil. euro).

Actiunile Armax Gaz au urcat marti cu 17%, dupa care au pierdutcirca 4% in ultimele doua sedinte. Titlurile ARAX sunt printre celemai lichide de pe piata RASDAQ. In ultimele trei sedinte s-autransferat circa 2,6% din actiunile companiei, tranzactiileapropiindu-se de 3 mil. lei.

In ultimul an, titlurile Armax si-au dublat valoarea, ajungandieri la un pret de 0,12 lei, la care capitalizarea companiei estede 18,1 mil. euro. Compania este controlata de Mircea Vescan, caredetine o participatie de 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO