Burse - Fonduri mutuale

AT Kearney, consultant pentru privatizarea Antibiotice

08.08.2007, 19:40 13

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat contractul de consultanta financiara cu firma americana de consultanta AT Kearney pentru privatizarea producatorului local de medicamente Antibiotice Iasi, care a depus singura oferta declarata admisibila, intrucat s-a situat sub plafonul stabilit prin caietul de sarcini pentru achizitia serviciilor de consultanta, de 350.000 euro fara TVA (echivalent a 416.500 euro cu TVA).
Vicepresedintele AVAS Laszlo Gyerko a declarat, la inceputul lunii iulie, ca privatizarea Antibiotice ar putea fi realizata fara consultant financiar, daca niciuna dintre ofertele depuse de cei doi consultanti in luna aprilie nu se incadreaza in buget.
Ofertele tehnice au fost identice, ele raspunzand solicitarilor din caietul de sarcini. Ca urmare, negocierile cu cele doua firme s-au purtat doar pe marginea ofertei financiare a fiecarui ofertant, se arata intr-un comunicat al AVAS. Consortiul Alpha Bank a depus o oferta cu mult peste plafonul stabilit de Autoritate, iar AT Kearney a avut o oferta mai mica decat plafonul AVAS, mentioneaza institutia.
Gyerko a mai spus ca AVAS va prezenta Guvernului, pana la inceputul lunii septembrie, un proiect de act normativ care va contine atat strategia si metoda de privatizare a companiei, cat si problema consultantului. Dupa ce actul normativ va fi aprobat de Executiv, AVAS va lansa anuntul de privatizare in termen de doua saptamani, iar tranzactia ar putea fi incheiata anul viitor.
Depunerea ofertelor, negocierile si alte etape de parcurs vor dura aproximativ sase luni din momentul publicarii anuntului, potrivit vicepresedintelui AVAS.
AVAS a primit, in toamna anului trecut, 22 de oferte neangajante pentru privatizarea companiei Antibiotice.
Printre investitorii interesati de preluarea companiei se numara Biofarm Bucuresti, care a depus o oferta neangajanta, in calitate de lider al unui consortiu format din Biofarm, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Tudor Dumitru.
Ulterior, Autoritatea a primit inca cinci scrisori de intentie, astfel ca numarul investitorilor interesati de Antibiotice a ajuns la 27.
Actiunile Antibiotice au inchis sedinta de ieri la pretul de 1,91 lei/actiune, in crestere cu 2,14%. Capitalizarea companiei este de 275 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO