Burse - Fonduri mutuale

Austriecii de la Raiffeisen vin şi ei cu certificate la Bursă

18.07.2010, 23:08 33

Consiliul de Administraţie (CA) al BVB a aprobat introducerea latranzacţionare a unor produse structurate emise de banca austriacăde investiţii Raiffeisen Centrobank, aceasta fiind a douainstituţie de credit care va lista la bursa de la Bucureşti acesttip de valori mobiliare, după Erste (EBS).
Deocamdată, Raiffeisen Centrobank nu a publicat lista produselorstructurate care vor fi listate la BVB şi nici nu a precizat ceactive suport vor putea fi tranzacţionate.
Erste Group Bank, acţionarul majoritar al BCR, a listat săptămânatrecută nouă serii de certificate cu activ suport pe aur, petrol şiindicele DAX, al bursei de la Frankfurt. Certificatele sunt de tipindex şi turbo. Certificate index vor ajunge la maturitate înseptembrie 2012, în timp ce scadenţa pentru certificatele turbo afost stabilită pentru septembrie 2011. Tranzacţiile cu certificateemise de Erste s-au ridicat la circa 20.000 de euro pe zi înprimele şapte zile de tranzacţionare.
Produsele structurate pot avea la bază o gamă largă de activesuport, precum indici bursieri sau curs valutar, aur, petrol sauorice altă marfă, combinaţii de active şi instrumente financiare.Aceste instrumente sunt de regulă emise de băncile de investiţiisau fondurile de investiţii, în baza unui prospect de emisiune, şisunt adaptate la profilul de risc al investitorilor.
Consiliul de Administraţie al BVB a aprobat joi şi listarea uneiemisiuni de obligaţiuni a Primăriei Iaşi, în valoare de 100 mil.lei (IAS28A). Municipalitatea a vândut la sfârşitul lunii maiobligaţiuni de 100 mil. lei, cu scadenţă în 2018. Titlurile au fostcumpărate integral de Dexia Kommunalkredit Bank Vienna în a doua zia ofertei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO