Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania sfatuieste IMM-urile

29.09.2006, 19:24 27

Banca Transilvania a lansat ieri, la Cluj, proiectul "Clubul Intreprinzatorului Roman", in cadrul caruia va derula programe de informare privind dezvoltarea proiectelor de investitii.
Clubul se inscrie in seria de produse si servicii dezvoltate de Banca Transilvania (BT) pentru clientii IMM-uri, fiind al saptelea proiect lansat. Clubul Intreprinzatorului Roman este destinat tuturor oamenilor de afaceri, iar cei care sunt clienti ai BT beneficiaza de conditii preferentiale la serviciile oferite de club. Banca va organiza 40 de sesiuni de training, 15 conferinte si evenimente sustinute de specialisti ai bancii pe parcursul lui 2007 in 20 dintre cele mai importante orase. Oficialii bancii estimeaza un numar de aproximativ 4.000 de participanti pentru ultimele trei luni ale anului in curs si peste 15.000 pentru 2007.
"Este deja o certitudine ca vom adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Astfel, in urmatorii trei ani, Romania va beneficia de 11 miliarde de euro, bani europeni care trebuie investiti in toata aceasta perioada. Tocmai de aceea, intreprinzatorii romani au nevoie de suport pentru a putea accesa aceste fonduri", a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al bancii.
El sustine ca oferirea de training si consultanta este la fel de imporanta ca dezvoltarea de produse si servicii bancare dedicate. De altfel, majoritatea bancilor care au oferte pentru IMM-uri pun accent pe componenta de consultanta, asigurata de ofiterul de cont.
BT doreste sa se pozitioneze ca o banca dedicata intreprinzatorilor mici si mijlocii. Pe acest segment de piata mai activeaza un singur jucator specializat, banca de talie mica ProCredit. Nisa IMM-urilor este insa tot mai atractiva pentru bancheri, odata cu cresterea capacitatii financiare a acestor firme. Astfel, de la inceputul anului, mai multe banci au promovat oferte de produse destinate acestei categorii de clienti. Accentul este pus in acest caz, ca si la persoanele fizice, pe accesibilitate si rapiditate, iar gradul de standardizare este mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO