Burse - Fonduri mutuale

Bancherii îşi fac planurile: FED reduce dobânda de referinţă pentru a treia oară în acest an, dar avertizează investitorii să nu se aştepte la noi scăderi. Bursele primesc bine vestea şi trec pe creştere

Bancherii îşi fac planurile: FED reduce dobânda de...

Autor: Ştefan Stan, Mediafax

30.10.2019, 23:00 538

Rezerva Federală a redus miercuri ratele dobânzilor, pentru a treia oară în acest an, într-o acţiune menită să asigure rezistenţă economiei americane pentru războiul comercial global, fără a intra în recesiune, dar a semnalat că ciclul său de reducere a ratelor va lua o pauză.

La reducerea ratei de politică cu un sfert de punct procentual, la un interval ţintă cuprins între 1,50% şi 1,75%, banca centrală a Statelor Unite a renunţat la o referinţă anterioară din declaraţia de politică monetară, potrivit căreia „va acţiona după caz” pentru a susţine expansiunea economică, ceea ce a fost considerată un semnal pentru reduceri viitoare ale ratelor.

Reducerile de dobândă în perioade de creştere economice nu sunt comune, dar nu sunt nici fără precedent. FED a făcut o mişcare similară în timpul lui Alan Greenspan, între 1995 şi 1998. În ciuda faptului că nu mai există spaţiu de manevră prea mare pentru tăieri viitoare, Powell a spus că nu anticipează ca FED să crească ratele de referinţă în viitorul apropiat, potrivit CNBC. 

Indicele de referinţă Dow a urcat cu 0,43%, în timp ce S&P 500 şi Nasdaq au urcat cu 0,33%. Pe de altă parte, dolarul a pierdut teren, atât în faţa euro, cât şi a yen-ului şi a lirei sterline. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO