Burse - Fonduri mutuale

Bancpost poate tranzacţiona direct pe bursă

Bancpost poate tranzacţiona direct pe bursă

Marian Tescaru a plecat de la conducerea EFG Eurobank Securities

Autor: Roxana Pricop

17.09.2012, 00:06 715

Bancpost, instituţie de credit controlată de grupul elen EFG Eurobank, a primit avizul din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de a derula servicii şi activităţi de investiţii pe piaţa de capital.

Acest aviz îi va permite băncii să intermedieze tranzacţii cu acţiuni pe bursa de la Bucureşti, activitate care în prezent este desfăşurată de divizia de brokeraj a grupului EFG Eurobank Securities.

În ultimii ani grupurile financiar-bancare şi-au internalizat diviziile de brokeraj pentru a reduce costurile şi pentru a deveni mai eficiente într-un context economic puternic afectat de criză. Ultimul grup financiar ce a adoptat o astfel de măsură este UniCredit Ţiriac, procedura fiind în curs de derulare, astfel că divizia de brokeraj UniCredit CAIB Securities este încă în activitate.

Cel mai probabil, şi grupul elen Eurobank va internaliza activitatea de brokeraj, deşi până în prezent nu a anunţat nimic în acest sens. Societatea EFG Eurobank Securities a intermediat tranzacţii cu acţiuni în valoare de 252,8 milioane de lei în primele opt luni din an, ocupând poziţia a 13-a în clasamentul anual al brokerilor. În iulie Marian Tescaru a fost schimbat de la conducerea firmei şi înlocuit de Ogrinja Manuela, potrivit buletinului săptămânal emis de CNVM. Tescaru a preluat conducerea firmei de brokeraj în octombrie 2011, având ca obiectiv să ajungă în clasamentul celor mai mari cinci intermediari de pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO