Burse - Fonduri mutuale

Bega Minerale, 3,5 mil. euro in adezivi

07.12.2007, 20:41 57

Compania Bega Minerale Industriale (BMIA), controlata de fratii Cristescu, va investi 3,5 milioane de euro intr-o fabrica de adezivi la Aghiresti si in marirea capacitatii fabricii de uscare a nisipului.
"Am inceput deja demolarea cladirii vechi si vom incepe in ianuarie constructia fabricii de adezivi pentru gresie, faianta si polistiren, care va avea o capacitate de productie de 80.000 de tone pe an. Totodata, la inceputul acestui an, am achizitionat utilaje de trei milioane de euro pentru cariere", a spus Marius Cristescu.
Totodata, capacitatea fabricii de uscare a nisipului de la Aghires va creste in urma investitiei de la 80.000 de tone pe an la 250.000 de tone pe an.
Reprezentantii Bega Minerale spun ca aceasta investitie va duce la cresterea cu 60% a valorii productiei de marfa realizata anul viitor in Aghires si la dublarea acesteia in doi ani. "Am luat decizia de a deschide inca o fabrica tot in zona Aghires, pentru ca materia prima pentru mortar este nisipul, care este in zona, si este o continuare fireasca a procesului desfasurat aici", a spus Gavril Cimpean, directorul general al companiei.
Intreaga productie realizata la Aghires este furnizata in prezent pe piata romaneasca. "Luam in calcul si vanzarea de mortar si adezivi pe piete externe, in tarile vecine, in functie de costurile de transport, dupa deschiderea noii fabrici", a declarat directorul Bega Minerale Industriale. Potrivit lui Cristescu, toate carierele companiei, atat cele de la Aghiresti Cluj, cat si cele de la Aghires Bihor, Faget Timis si Gura Sada din Hunedoara vor fi modernizate in urmatoarea perioada.
Bega Minerale va inregistra in acest an afaceri de circa 10 mil. euro, iar profitul se va ridica la 2 mil. euro, estimeaza reprezentantii companiei. Compania este listata pe bursa RASDAQ avand o capitalizare de 8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO