Burse - Fonduri mutuale

Biofarm, profit cu peste 20% mai mare in octombrie

17.11.2006, 17:06 22

Producatorul farmaceutic Biofarm Bucuresti a inregistrat in luna octombrie a acestui an o crestere a profitului de peste 20% comparativ cu luna octombrie a anului trecut, pana la 1,28 mil. lei (0,36 mil. euro).
In primele zece luni ale anului insa, profitul companiei a fost peste 11,2 mil. lei (3,16 mil. euro), cu circa 3% mai mic comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui anunt publicat de companie pe Bursa de Valori Bucuresti.
"Usoara scadere a profitului la zece luni se explica prin faptul ca in anul 2005 Biofarm a beneficiat de facilitati fiscale, astfel incat in luna octombrie 2005 impozitul pe profit era de 1.043.466 de lei, fata de 2.124.067 de lei impozit pe profit achitat pe primele zece luni din 2006.
De asemenea, pe primele zece luni din 2005, Biofarm a inregistrat un profit financiar provenit din diferente de curs valutar de 838.097 de lei, fata de 221.934 de lei in octombrie 2006", se arata in comunicatul transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Anuntul cu privire la rezultatele la zece luni au survenit la putin timp dupa ce compania si-a publicat rezultatele financiare din primele noua luni si care prevedeau profitul net de 2,8 mil. euro, cu circa 6% mai mic decat cel raportat in aceeasi perioada a anului trecut.
Biofarm Bucuresti a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri 11,8 mil. euro, cu 16,7% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Recent, Biofarm si trei dintre SIF-uri au depus la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o scrisoare de intentei neangajata pentru participarea la privatizarea Antibiotice Iasi, conform unui anunt publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.
Consortiul care urmeaza sa fie condus de Biofarm va mai cuprinde "cel putin" si SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor. Acesta din urma este unul dintre cei mai mari investitori de pe piata de capital, fiind si unul din principalii actionari ai Biofarm.
Compania a incheiat cu ABN Amro Bank Romania un contract de acordare a unei facilitati de credit in valoare de 800.000 de euro in vederea achizitionarii unui teren.
Achizitionarea terenului a fost aprobata de AGA printr-un plan de investitii in primavara acestui an. Garantia pentru creditul acordat va consta intr-o ipoteca de prim rang asupra terenului ce urmeaza a se achizitiona. Reprezentantii companiei spun ca banii vor fi folositi pentru extinderea logistica.
Producatorul a fost infiintat in 1990, iar din 1997 are capital integral privat.
Compania are un portofoliu de peste 80 de marci, printre cele mai cunoscute numarandu-se Bixtonim, Triferment, Colebil, Anghirol si Cavit. Principalii producatori de medicamente de pe piata locala sunt Terapia Ranbaxy, Zentiva, Antibiotice si LaborMed.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO