Burse - Fonduri mutuale

Blue Telecom cauta investitori pentru listare

21.07.2006, 19:22 16

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat prospectul preliminar al ofertei publice de actiuni prin care CCC Blue Telecom, al treilea jucator de pe piata operatorilor de cablu, se va lista la Bursa de Valori Bucuresti.
Eldainvest, societatea de brokeraj care va intermedia oferta de actiuni urmeaza sa prezinte potentialilor investitori oferta pentru ca in urma reactiei acestora sa fie stabilite conditiile privind pretul din cadrul ofertei. Oferta ar putea avea loc astfel in septembrie sau octombrie.
Conform ultimelor informatii de pe piata privind oferta, pretul la care vor fi oferite actiunile ar urma sa fie stabilit sub forma unui interval, pretul exact urmand sa fie stabilit dupa incheierea ofertei propriu-zise in functie de cererile de subscriere primite de la investitori.
Reprezentantii Eldainvest nu au dorit sa comenteze aceste informatii. Conform legislatiei in vigoare, societatea nu poate face publice informatii privind oferta pana in momentul in care primeste avizul CNVM pentru prospectul final.
CCC Blue Telecom detinea la inceputul anului o cota de piata de circa 6% pe piata cablului, cu care ocupa locul al treilea. Primele doua locuri sunt ocupate de UPC cu o cota de piata de 35% si de RCS&RDS o cota de piata de aproximativ 25%.
CCC Blue Telecom a fost fondata de omul de afaceri Catalin Chelu din Galati prin fuziunea Conysat si Megaconstruct, doi operatori de cablu detinuti anterior de omul de afaceri.
Chelu a decis in luna mai sa cedeze pachetul majoritar de actiuni al companiei Doinei Rimar, unul din partenerii de afaceri ai omului de afaceri, cei doi fiind prezenti impreuna in actionariatul mai multor companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO