Burse - Fonduri mutuale

Botosani vinde obligatiuni de 10 milioane de lei

21.01.2010, 23:00 19

Municipiul Botosani va derula in perioada 29 ianuarie - 4februarie o emisiune de obligatiuni in valoare de 10 milioane delei (2,4 milioane de euro), ca parte a unui program de finantaremai amplu prin care urmareste atragerea fondurilor necesarecofinantarii unor proiecte cu fonduri europene nerambursabile.

Oferta de obligatiuni este intermediata de BT Securities, firmade brokeraj a Bancii Transilvania, care a mai intermediat inultimii doi ani ofertele de obligatiuni derulate de municipiul AlbaIulia (32 mil. lei), municipiul Focsani (50 mil. lei) si municipiulIasi (100 mil. lei).

Obligatiunile emise de municipiul Botosani au o maturitate de 17ani, fiind scadente in 2026, si ofera un cupon semestrial calculatca medie a dobanzilor interbancare ROBID si ROBOR la sase luni, lacare se adauga o prima de 2,3%.

Oferta de obligatiuni Botosani a fost aprobata de CNVM pe 19ianuarie 2010.

In prezent pe Bursa sunt listate 32 de emisiuni de obligatiunimunicipale, in valoare de circa 500 de milioane de lei.Tranzactiile cu obligatiuni municipale sunt insa extrem de putine,investitorii preferand, in general, sa le pastreze in portofoliipana la maturitate, din cauza ca instrumentele de acest fel suntinca putine in piata, fata de cererea existenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO