Burse - Fonduri mutuale

BRD va tranzactiona direct pe piata

13.08.2008, 18:54 17

BRD - SocGen, a doua mare banca locala dupa valoarea activelor va tranzactiona pe piata de capital, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat institutia de credit sa intermedieze operatiuni pe Bursa. BRD era prezenta pe piata de capital pana in prezent prin intermediul societatii specializate de brokeraj BRD Securities.
BRD devine astfel a patra banca locala care intra direct pe piata de capital desi detine o societate de brokeraj. ING Bank a internalizat la finalul anului trecut societatea de brokeraj ING Securities, iar BCR a infiintat un departament specializat in tranzactionarea pe piata de capital, dar a pastrat si societatea specializata in brokeraj, BCR Securities.
MKB Romexterra Bank a infiintat de asemenea un departament intern de operatiuni pe piata de capital si a vandut societatea proprie de brokeraj Romexterra Finance. O alta banca prezenta pe Bursa este Leumi, care a preferat aceasta varianta in locul infiintarii unei societati specializate.
Reprezentantii BRD nu au comentat ieri pana la inchiderea editiei autorizarea primita de la CNVM, insa presedintele BRD, Patrick Gelin acuza birocratia excesiva de la CNVM si Bursa care a intarziat cu luni de zile internalizarea BRD Securities.
De altfel, Gelin mai declarase ca Bursa de Valori Bucuresti este cvasimuribunda pentru ca pana acum a trait doar din iluzii, bazandu-se pe o clientela locala formata mai ales din speculatori. Multi dintre brokerii de pe piata nu sunt insa de acord cu afirmatiile lui Gelin. BRD Securities se situeaza anul acesta pe locul 23 in topul brokerilor de la Bursa cu tranzactii intermediate in valoare de aproximativ 53 de milioane de euro si o cota de piata de 1,24%.
BRD Securities a pierdut teren in topul brokerilor de la Bursa in ultimii doi ani dupa plecarea fostului director Liviu Giugiumica la societatea de brokeraj a grupului UniCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO