Burse - Fonduri mutuale

BRD vede profit „stabil sau în uşoară creştere“

BRD vede profit „stabil sau în uşoară creştere“

Autor: Andrei Chirileasa

14.03.2011, 23:50 43

Conducerea BRD-Groupe Société Générale estimează pentru acest anun profit net "stabil sau în uşoară creştere" faţă de rezultatul(consolidat la nivel de grup) de 533 mil. lei din 2010, potrivitproiectului de buget pe 2011 care va fi supus aprobăriiacţionarilor în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din14 aprilie.

Anul trecut, profitul net al grupului BRD, conform standardelorromâneşti de contabilitate (RAS) a scăzut cu 31%, la 533 mil. lei,din cauza creşterii cu peste 40% a costului net al riscului(provizioanele constituite pentru creditele neperformante). În2011, conducerea băn­cii mizează pe un cost net al riscului stabilsau în uşoară scădere faţă de anul trecut.

Venitul net bancar, care provine din marja de dobândă şi dincomisioanele încasate, este aşteptat să urce cu circa 5%, ocreştere similară estimându-se şi pentru cheltuielileoperaţionale.

La nivelul activităţii de creditare, BRD estimează pentru acest ano creştere de maximum 5%, motorul reprezentându-l segmentulcreditelor corporate, aşteptate să se majoreze cu 5-10%.

BRD îşi propune o abordare conservatoare a pieţeimicrointreprinderilor şi creşterea prudentă pe piaţaîntreprinderilor mici şi mijlocii, încercând să-şi menţină prezenţape piaţa corporate şi a sectorului public prin finanţări şiabsorbţii de fonduri europene.

Banca îşi propune optimizarea şi raţionalizarea nivelului reţeleide unităţi şi a grupului, precum şi deschiderea a şapte agenţiidedicate clienţilor cu venituri ridicate, din care cinci să fieoperaţionale până la finalul anului.

Acţionarii vor discuta distribuirea unui dividend brut pentru 2010de 0,17957 lei pe acţiune, cu 36% mai redus decât cel alocat înanul precedent. Dividendele totale, în valoare de 125,1 mil. lei,reprezintă 25% din profitul individual al băncii, care a fost anultrecut de 501 mil. lei.

Profitul consolidat conform standardelor internaţionale (IFRS) lanivelul grupului BRD s-a ridicat la 1,009 mld. lei, în scădere cu11% faţă de 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO