Burse - Fonduri mutuale

Broadhurst a ieşit din Prodplast pentru 4,18 mil. €

Autor: Andrei Chirileasa

22.03.2011, 23:43 53

Fondul de investiţii Broadhurst şi-a vândut luni participaţiilede 12,7% deţinute la producătorul de mase plastice ProdplastBucureşti (PPL) şi la compania imobiliară Prodplast Imobiliare(PPLI) pentru suma totală de 17,38 mil. lei (4,18 mil. euro).

SIF Oltenia (SIF5) a cumpărat jumă­tate din pachetele vândutede Broadhurst în fiecare dintre cele două companii, consolidându-şiparticipaţiile, ceilalţi cumpărători nefiind însă raportaţi.

Broadhurst s-a aflat în ultimii ani în conflict cu principalulacţionar al celor două companii, omul de afaceri Florin Pogonaru,care a divizat la sfârşitul lui 2008 Prodplast, transferândterenurile companiei către societatea nou-înfiinţată ProdplastImobiliare, pe care ulterior a listat-o pe sistemul alternativ alBursei din Sibiu, deşi iniţial se angajase să o listeze pe o piaţăreglementată. Broadhurst nu a reuşit însă să-l forţeze pe Pogonarusă lanseze ofertă de preluare pentru participaţiile minoritare.

Prodplast Imobiliare a fost evaluată prin tranzacţiile de lunila 116 mil. lei (28 mil. euro), deşi a avut în 2010 venituri totalede 3,4 mil. lei şi un profit net de 0,54 mil. lei. Capitalurileproprii ale companiei erau de 40,5 mil. lei. Firma deţine însă unteren de 45.000 de metri pătraţi în zona Obor din Bucureşti şi încăunul de 30.000 de metri pătraţi în zona Pipera-Tunari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO