Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj a vândut acţiuni BVB de 2,67 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

08.03.2011, 23:39 24

Firma de intermediere Broker Cluj (BRK) a fost raportată cuvânzarea unui pachet de 63.000 de titluri ale Bursei de ValoriBucureşti (BVB), reprezentând 0,78% din capitalul social aloperatorului bursier. Tranzacţia s-a derulat luni la un preţ mediude circa 42,5, iar societatea de brokeraj a încasat în total 2,67mil. lei (aproximativ 635.000 de euro).

În ultima perioadă societăţile de brokeraj autohtone au fostraportate aproape zilnic pe Bursă cu vânzări de acţiuni BVB, însăaceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii ale unor persoaneiniţiate realizate pe piaţă de la listarea operatorului bursier învara anului 2010.

Conducerea societăţii spunea recent că nu este interesată săconcentreze un pachet la BVB pentru că oricum nu poate să-şi impunădeciziile din cauza limitării la 5% din drepturile de vot impusăprin lege. Acţiunile BVB stagnau ieri la un preţ de circa 42,5lei/unitate, nivel la care capitalizarea operatorului bursier seridică la 77,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO