Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj mizează pe un profit cu 27% mai mare

Broker Cluj mizează pe un profit cu 27% mai mare

Autor: Andrei Chirileasa

02.03.2011, 23:45 23

Broker Cluj (BRK), singura firmă de intermediere listată laBursă, şi-a bugetat pentru acest an un profit brut de 8,43 mil. lei(circa 2 mil. euro), în creştere cu 27% faţă de rezultatul brutraportat pentru 2010, de 6,66 mil. lei (1,56 mil. euro), potrivitproiectului de buget care va fi supus aprobării acţionarilor pedata de 25 martie.

Compania estimează o creştere de 3,2 ori a veniturilor totale,la 53 mil. lei, mizând pe venituri din exploatare de cinci ori maimari, de aproape 17 mil. lei. Veniturile din exploatare provin înprincipal din comisioanele încasate pentru tranzacţiileintermediate pe Bursă.

Cheltuielile operaţionale sunt estimate la 20 mil. lei, astfelcă pe partea operaţională, firma de intermediere se aşteaptă şi înacest an la pierderi.

Astfel, câştigul ar urma să vină din operaţiunile financiare(vânzare şi cumpărare de acţiuni în nume propriu). Aceste veniturisunt însă dificil de estimat din cauza fluctuaţiilor acţiunilor peBursă.

Broker deţinea la finele anului trecut un portofoliu de acţiunievaluat la 67 mil. lei (15,7 mil. euro), dintre care 47 mil. leisunt participaţii în companii listate. De asemenea, companiadispunea de lichidităţi de 9,8 mil. lei la finele anuluitrecut.

Broker are în prezent o capitalizare de 85 mil. lei. AcţiunileBroker se tranzacţionau ieri la preţul de 0,292 lei, nivel apropiatde cel de la finele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO