Burse - Fonduri mutuale

BT Asset Management lanseaza un fond pe structura indicelui ROTX

06.07.2006, 18:41 33

BT Asset Management, societatea de administrare a investitiilor a grupului financiar Banca Transilvania, intentioneaza sa lanseze in acest an un fond mutual pe structura indicelui bursier ROTX, dezvoltat de Bursa de la Bucuresti impreuna cu Bursa din Viena. Fondurile de index, foarte populare in strainatate, lipsesc deocamdata de pe piata romaneasca. Principalul avantaj al acestor fonduri este faptul ca sunt mai usor de administrat si percep comisioane mai mici.
"Am depus la CNVM documentatia necesara pentru autorizarea fondului si speram sa-l lansam pana in octombrie. Ne-am decis sa lansam un fond de index, deoarece acesta este un produs de succes pe pietele internationale care la noi lipseste. Fondul va fi creat pe structura indicelui ROTX, deoarece consideram ca acesta este mai dinamic decat ceilalti indici ai Bursei de la Bucuresti", a declarat Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management.
In urma cu cateva luni, societatea de administrare a investitiilor KD Investments, apartinand grupului sloven KD Group, a anuntat ca intentioneaza sa lanseze un fond mutual pe structura indicelui BET.
Indicele ROTX (Romanian Traded Index) are in structura sa actiuni la 8 dintre cele mai importante companii de la Bursa. Indicele ROTX a castigat de la inceputul anului 12,8%, daca avem in vedere nivelul la care acesta a inchis sedinta de tranzactionare de ieri, depasind indicele BET, care a inregistrat in aceasta perioada o crestere de 10,6%, in conditiile in care majoritatea fondurilor de actiuni au inregistrat in primele sase luni ale anului scaderi de peste 10%, cauzate de evolutia negativa a actiunilor SIF.
BT Asset Management mai are in portofoliu doua fonduri mutuale, BT Clasic si BT Maxim, si un fond inchis de investitii, BT Invest 1. Activele totale se ridicau la finele lunii mai la aproape 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO