Burse - Fonduri mutuale

Bursa a deschis saptamana in crestere

21.08.2007, 19:22 10

Bursa de la Bucuresti si-a revenit ieri dupa corectia semnificativa de la finele saptamanii trecute, in conditiile in care majoritatea pietelor europene au inregistrat cresteri.
De altfel, bursele din vestul europei au inregistrat vineri cresreti record, dupa ce banca centrala a SUA (Fed) a hotarat reducerea ratei dobanzii de interventie. Bursa de la Bucuresti nu a beneficiat insa de acea crestere fiind inchisa deja, insa a recuperat in sedinta de ieri.
Indicele BET, care urmareste cele mai importante zece companii de la BVB, a castigat ieri 2,8%, in timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a recuperat 4,9%. In debutul sedintei de tranzactionare, cresterile fusesera chiar si mai mari, depasind 3% pe BET si 5% pe BET-FI.
Brokerii sustin ca ar fi de preferat ca in urmatoarele saptamani piata sa se stabilizeze, pentru ca in cazul unei reveniri foarte bruste am mai putea vedea corectii. Totusi, evolutia pietei de la Bucuresti depinde in continuare in mare parte de pietele straine.
"Volumele mici din piata se explica prin reticenta pe care o au cumparatorii. Daca in sedintele urmatoare volatilitatea va fi mai scazuta, investitorii vor capata din ce in ce mai multa incredere si vom asista la o intoarcere a trendului", spune Octavian Molnar, directorul IFB Finwest din Arad.
Pe piata valutara, leul si-a mai revenit in raport cu euro dupa deprecierea puternica de la finele saptamanii trecute, BNR anuntand un curs oficial de 3,2576 lei pentru un euro, cu 2 bani mai mic decat vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO