Burse - Fonduri mutuale

Bursa a scăzut pentru a şasea zi consecutiv

Bursa a scăzut pentru a şasea zi consecutiv

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Chirileasa

10.04.2012, 00:04 394

Bursa de la Bucureşti a închis ieri cu scăderi de peste 1% pe principalii indici, înregistrând a şasea zi de scăderi consecutive. Corecţiile au venit pe fondul unor tranzacţii din ce în ce mai mici, rulajul de ieri, de 2 milioane de euro, fiind de patru ori mai mic decât media tranzacţiilor zilnice din primele trei luni ale anului.

Chiar dacă scăderile au fost mici ca amploare (în şaze zile indicele BET a pierdut 2,5%), seria de şase zile consecutive de corecţii reprezintă un semnal de alarmă pentru piaţă. După o creştere de 21% de la începutul anului, tot mai mulţi investitori se gândesc să-şi marcheze profiturile şi tot mai puţini cumpără, iar pe pieţele externe creşterile s-au oprit. În aceste condiţii, brokerii spun că nu sunt prea multe motive de optimism pe termen scurt.

"Este evidentă corelarea bursei de la Bucureşti cu pieţele externe, unde investitorii aşteaptă confirmarea reintrării în recesiune a economiei europene. Ce mi se pare mai îngrijorător este scăderea lichidităţii. Odată ce s-au oprit cumpărătorii, piaţa începe să scadă, nu există investitori de calibru care să o susţină. De aceea ne corelăm mai mult cu pieţele externe pe scădere şi mai puţin pe creştere", a declarat Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO