Burse - Fonduri mutuale

Bursa caută un director general căruia vrea să-i plătească cel puţin 400.000 de euro pe trei ani

Bursa caută un director general căruia vrea să-i plătească cel puţin 400.000 de euro pe trei ani

Autor: Cristian Hostiuc

13.03.2012, 11:08 1510

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este pregătită să-i ofere noului director general al bursei pe care-l caută prin intermediul unei firme de recrutare un pachet salarial de cel puţin 400.000 de euro net pe o perioadă de trei ani şi jumătate.

Noul Consiliu de Administraţie al Bursei de Valori, ales în luna ianuarie pentru un mandat de patru ani, a angajat firma Leadership Development Solutions, condusă de Radu Furnică, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri de pe piaţă, să găsească un director general care să dezvolte bursa şi să conteze pe piaţa financiară românească şi regională.

Radu Furnică a menţionat că lista este deschisă atât românilor cât şi străinilor, care cunosc foarte bine piaţa de capital şi mecanismele bursiere, şi să fie un bun comunicator, a menţionat Furnică. Procesul de recrutare a candidaţilor şi prezentarea acestora Consiliului de Administraţie va dura în jur de două luni şi jumătate.

Dacă va fi ales cineva din România va primi un anumit pachet salarial, iar dacă va fi adus cineva din străinătate, fie că este român fie ca este străin, va avea un salariu mai mare.

Valentin Ionescu, ultimul director general al BVB, demis de fostul Consiliu de Administraţie, avea un salariu în jurul a 5.000 de euro net pe lună. Stere Farmache, fostul director general şi fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie, a avut şi un salariu în jurul a 10.000 de euro net pe lună.

După alegerile din ianuarie, noul preşedinte al Bursei este Lucian Anghel, economistul-şef al BCR. Consiliul de Administraţie al bursei este format din nouă membri.

Principalii acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti sunt fondurile străine de investiţii, dintre care fondurile afiliate lui Erste controlează circa 5%, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, are tot 5% şi SIF Moldova are o participaţie similară. La un moment dat omul de afaceri român George Brăiloiu, cel care achiziţionase manuscrisele lui Emil Cioran într-o licitaţie la Paris avea în jurul a 5%.

Bursa de Valori are o capitalizare bursieră de 56 mil. euro şi a făcut anul trecut un profit net de 4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO