Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti, la maxim istoric. Tranzacţii de 11,4 mld. lei de la începutul anului încoace

Bursa de la Bucureşti, la maxim istoric. Tranzacţii de...

Autor: Liviu Popescu

13.08.2021, 00:05 185

♦ 6 mld. lei pe acţiuni pe segmentul principal, 711 mil. lei pe AeRO ♦ 4,3 mld. lei pe obligaţiuni, inclusiv Fidelis.

Prin prisma evoluţiei indicelui principal BET, cel care reflectă dinamica celor mai tranzacţionate 17 acţiuni, bursa de la Bucureşti a ajuns pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de joi la maximul istoric de 12.164 de puncte în contextul unei creşteri de 0,52%.

Pe de altă parte, tranzacţiile realizate de investitori de la începutul acestui an şi până pe 12 august 2021, atât cele de pe segmentul principal, cât şi cele de pe AeRO, erau de circa 11,4 miliarde de lei, din care aproape jumătate pe segmentul principal de acţiuni, arată calculele realizate de ZF.

Lichiditatea medie zilnică totală, un indicator mult mai relevant ca lichiditatea totală, are valoarea de 76 mil. lei, în creştere faţă de cea de 75 mil. lei de pe parcursul anului 2020. „O piaţă de capital puternică are impact pozitiv asupra economiei. Creşterea economică poate fi susţinută şi accelerată prin intermediul bursei“, spune Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO