Burse - Fonduri mutuale

Bursa din Varsovia, interesata de piata de la Sibiu

25.05.2007, 17:37 12

Reprezentantii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri din Sibiu au anuntat ca vor deschide negocierile pentru vanzarea unui pachet din actiuni cu bursa de valori din Varsovia, presedintele BMFMS, Teodor Ancuta, declarand ca reprezentantii bursei din Varsovia s-au aratat interesati de preluarea bursei de derivate de la Sibiu.
"Reprezentantii bursei din Polonia ne-au contactat pentru a se interesa daca nu este prea tarziu pentru a deschide negocierile cu noi. Bursa de la Sibiu poarta deja negocieri cu cele mai mari trei burse din Europa. Le-am spus reprezentantilor din Varsovia ca suntem deschisi unor colaborari. Actionarii bursei din Sibiu ar dori insa ca noi sa realizam o fuziune cu una din cele trei mari burse europene", a mai spus Ancuta.
"Bursa din Varsovia este interesata sa achizitioneze actiuni ale bursei din Sibiu dar nu vom face publica acum oferta noastra", a declarat Dariusz Marszalek, reprezentant al bursei din Varsovia.
"Suntem in negocieri foarte avansate cu cele trei mari burse europene, Deutsche Borse, OMX si Euronext. Ar fi foarte avantajos pentru noi sa ajungem la o intelegere cu una dintre acestea. Spre exemplu, daca negocierile cu Euronext se vor incheia cu succes, vom ajunge sa fim preluati, indirect, de catre bursa din New York (NYSE) care detine 97 la suta din actiunile Euronext. Ceea ce va insemna foarte mult pentru jucatorii de pe piata si pentru societatile cotate", a mai spus Ancuta. Presedintele bursei sibiene s-a intalnit saptamana trecuta cu reprezentanti ai bursei Euronext, la Bucuresti. De asemenea, potrivit lui Ancuta, reprezentantii OMX au realizat un studiu amanuntit al bursei din Sibiu.
Acesta considera ca bursa de la Sibiu este un concurent foarte puternic pentru bursa din Bucuresti, cu atat mai mult cu cat institutia financiara de la Sibiu pregateste lansarea serviciilor de tranzactionare pe piata spot. "Evident ca investitorul care va veni cu toata infrastructura necesara, inclusiv platforma de tranzactionare a actiunilor", arata Ancuta.
Bursa din Sibiu a mandatat doua societati de intermediere sa gaseasca cumparatori internationali pentru o parte din actiunile BMFMS. Conducerea BMFMS si-a fixat ca termen de vanzare a actiunilor 20 iulie, moment in care actionarii se vor decide asupra cotarii institutiei financiare pe o piata de capital, daca fuziunea cu o mare bursa europeana nu se va realiza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO