Burse - Fonduri mutuale

Bursa spaniolă creşte cu 1,7% după ce naţionaliştii catalani par a pierde din suportul popular

Bursa spaniolă creşte cu 1,7% după ce naţionaliştii...

Autor: Dan Grigore Ivan

31.10.2017, 00:03 245

Indicele IBEX 35, referinţa bursei de la Madrid, s-a apreciat ieri cu 1,75%, în vreme ce indicele IBEX Small Cap, responsabil pentru măsurarea evoluţiei companiilor mici de pe piaţa de capital iberică, a crescut cu 2%, pe fondul ştirilor ce par a indica că separatiştii catalani pierd din suportul popular.

Cea mai mare apreciere a valorii de piaţă a fost consemnată de Sabadell după ce acţiunile băncii au crescut cu peste 3%, locul al doilea fiind ocupat de asigurătorul Mapfre, în vreme ce podiumul a fost completat de CaixaBank, cu un avans de 2,80%.

Indicele IBEX Banks, compus din şase bănci spaniole, a crescut de ieri cu peste 2%, mai mult decât media pieţei. În ultima lună, de la începutul tensiunilor privind o eventuală independeţă a Cataloniei, una dintre cele mai bogate regiuni ale Spaniei, acţiunile CaixaBank s-au depreciat cu 7%.

De la începutul acestui an, capitalizarea bursieră a băncii, deţinută în proporţie de peste 70% de instituţia financiară catalană La Caixa, a crescut cu 25%, până la 23,59 miliarde euro. Peste 5,2 milioane de spanioli (11% din total) au în proprietate acţiuni pe bursa iberică.

Investitorii de retail deţin 23% din valoarea companiilor listate pe bursa de la Madrid, a cărei capitalizare totală este de aproximativ 1.100 miliarde euro (92% din produsul intern brut), potrivit presei internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO