Burse - Fonduri mutuale

Bursa, tot cu mâna întinsă la guvern: vrea reducerea costurilor de listare cu 50% printr-o facilitate europeană

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti:

Există o discriminare din punct de vedere fiscal între finanţarea bancară şi emisiunea de acţiuni noi. Dacă o companie ia un credit de la bancă, dobânda aferentă împrumutului este deductibilă fiscal. Acelaşi lucru s-ar putea face prin stabilirea unui echivalent de dobândă care s-ar putea face când o companie ar avea nevoie de capital.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti: Există o discriminare din punct de vedere fiscal între finanţarea bancară şi emisiunea de acţiuni noi. Dacă o companie ia un credit de la bancă, dobânda aferentă împrumutului este deductibilă fiscal. Acelaşi lucru s-ar putea face prin stabilirea unui echivalent de dobândă care s-ar putea face când o companie ar avea nevoie de capital.

Autor: Liviu Popescu

06.02.2018, 00:05 340

♦ Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, consideră că Guvernul României are posibilitatea de a solicita de la Uniunea Europeană (UE) o facilitate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru acoperirea a 50% din costurile listării companiilor româneşti la bursă pentru dezvoltarea pieţei de capital.

„Guvernul ar putea să solicite această facilitate oferită de Uniunea Europeană, ceea ce ar conferi un sprijin suplimentar pentru companiile româneşti care prin aceasta ar putea avea acces mai mult la capital şi vor finanţa creşterea economică, crearea de locuri de muncă, investiţii, ceea ce se transferă în bunăstare pentru români“, spune Anghel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO