Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene au deschis pe creştere, în ciuda semnalelor mixte din Asia şi scăderilor din SUA

Bursele europene au deschis pe creştere, în ciuda...

Autor: Alina Botezatu

29.10.2018, 11:07 289

Bursele europene au început săptămâna pe creştere, ignorând, în mare parte, imaginea mixtă din Asia şi o uşoară contracţie a contractelor futures din Statele Unite ale Americii, pe măsură ce o lună dură se apropie de sfârşit, scrie Bloomberg. Bursa de la Bucureşti a deschis pe verde.

Trezoreriile îşi extind câştigurile obţinute săptămâna trecută, în condiţiile în care unii comercianţi au început să se aştepte la o politică mai strictă a Fed.

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut pentru a doua oară în trei zile, datorită câştigurilor obţinute de bănci, dintre care HSBC Holdings Plc a depăşit toate aşteptările.

Contractele futures americane au scăzut după ce Indicele S&P 500 a terminat ziua de vineri cu un declin de 10% faţă de nivelul record înregistrat în luna septembrie, octombrie fiind cel mai redus ritm de creştere din 2009 până în prezent.

Acţiunile de la Tokyo s-au încheiat pe scădere, după ce au crescut mai mult de 1%, în timp ce pieţele din China şi în Coreea de Sud scad accelerat.

Acţiunile de la Hong Kong au urcat alături de cele din Australia şi India.

De asemenea, principalii indici de la Bursa de Valori Bucureşti au deschis şedinţa de tranzacţionare de luni pe creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO