Burse - Fonduri mutuale

Cadbury: Am cumparat Kandia-Excelent pentru brand si pentru management

Cadbury: Am cumparat Kandia-Excelent pentru brand si pentru management

Ignasi Ricou, managing director pentru Europa de Sud al Cadbury Schweppes

11.06.2007, 22:57 72

Actionarii Kandia-Excelent si cei ai Cadbury Schweppes au semnat cel mai mare deal de pe piata locala de food vineri dimineata, la ora 06:00, dupa 24 de ore de negocieri continue.
"Toate procesele de negociere sunt dificile, iar acesta nu a facut exceptie. Toate aspectele au fost clarificate, tocmai de aceea a durat asa mult timp ieri (joi - n.red.)", spune Ignasi Ricou, managing director pentru Europa de Sud al Cadbury Schweppes.
In ceea ce priveste posibilitatea de a schimba numele companiei, reprezentantul Cadbury spune ca este prematur sa se vorbeasca despre o decizie in acest sens. "Depinde foarte mult de pozitia companiilor pe pietele respective. Sunt cazuri in care am pastrat numele ca de exemplu in Polonia, in America, in Marea Britanie, dar si tari in care am decis sa schimbam numele ca de exemplu Spania sau Portugalia. Vom face cum este mai bine pentru tara si pentru management. Am cumparat aceasta companie pentru brand si pentru echipa puternica, si de aceea vom pastra echipa de conducere", a precizat Ricou.
Adviserul Cadbury al Rotschild Bank, dar si "o echipa interna solida". Pe partea de legal avocatul vanzatorului a fost firma Freshfields.
"Avem o capacitate de productie foarte importanta in Romania si vrem mai degraba sa producem aici la potentialul maxim, in loc sa aducem produse Cadbury din alte tari", a adaugat directorul Cadbury.
Dupa ce au cumparat pachetul de peste 93% din actiunile Kandia-Excelent, britanicii de la Cadbury va trebui sa realizeze o oferta publica pentru pachetul minoritar. In opinia lui Sorin Alexandrescu, directorul genral al Kandia-Excelent, oferta publica de preluare a pachetului minoritar se va derula la acelasi pret la care s-a facut deal-ul pentru cele 93% din actiuni.
Alexandrescu spune ca detine actiuni la Kandia, insa pachetul este sub 1%. "Am fost implicat pe piata de capital si stiu foarte bine regulile, de aceea am vrut da fac totul cat mai corect. Nu detin nici indirect un alt pachet la Kandia, mi-as fi dorit sa am mai mult de 2% din Kandia", spune el.
Sorin Alexandrescu va fi country manager al companiei, el preluand si functia de presedinte de la Bernhard Huber, pana la stabilirea noului consiliu de administratie.
Reprezentantii Kandia Excelent au fost abordati pentru negocieri de catre Cadbury-Schweppes in urma cu trei luni, capitalizarea companiei fiind la vremea aceea de circa 60 mil. euro. In momentul tranzactiei, capitalizarea Kandia ajunsese la 120 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO