Burse - Fonduri mutuale

Carpatica are doi noi supraveghetori

27.04.2010, 15:28 116

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (simbol bursier BBC) auaprobat numirea a doi noi membri-Parasca Duta Rafila si CiontLucian- in Consiliul de Supraveghere, dupa ce BNR a respins douapropuneri anterioare. Carpatica a trecut in toamna trecutaprintr-un proces de reorganizare a conducerii, functiileadministrative fiind separate de cele executive. Potrivit noiiorganizari, Consiliul de Supraveghere trebui sa aiba cinci membri,insa pana in prezent BNR i-a avizat doar pe Ilie Carabulea (care apreluat functia de presedinte) si pe Doina Toader si NicolaePetria.

In cadrul adunarii generale din 24 aprilie, actionarii au cazut deacord ca remuneratia lui Nicolae Petria pentru exercitiul financiar2010 sa fie la un nivel de 12% din remuneratia lunara adirectorului general-Nicolae Surdu, in timp ce restul membrilor dinConsiliu sa fie remunerati cu 9% din remuneratia directoruluigeneral. Remuneratiile suplimentare lunare nu pot fi mai mari de5.000 euro.

In ceea ce priveste remuneratiile membrilor directoratului, acesteanu pot fi mai mari de 50.000 euro/luna.
Carpatica este controlata de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea,care detine 36,45% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO