Burse - Fonduri mutuale

Castig cu 79% mai mare pentru Zentiva

16.08.2007, 19:37 16

Producatorul de medicamente Zentiva SA (fostul Sicomed) a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit de 12,7 mil. lei (3,81 mil. euro), cu 79% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce cifra de afaceri a atins 129,3 mil. lei (38,8 mil. euro), in crestere cu 16%.
Rezultatele raportate de Zentiva pe Bursa de la Bucuresti se refera numai la activitatea fostei companii Sicomed pe care grupul ceh a achizitionat-o in 2005.
"In primul semestru al anului 2007, societatea a investit suma de 3,93 milioane de lei (1,18 mil. euro). Programul de investitii are ca scop mentinerea Regulilor de Buna Practica in Fabricatie, Laboratoare si Depozite, precum si actualizarea tehnologiilor la standarde internationale de calitate", se arata in raportul transmis BVB.
Incluzand si medicamentele importate de grupul ceh, veniturile Zentiva in Romania au atins 47,3 mil. euro, in crestere cu 21,3% comparativ cu perioada similara a anului 2006.
In intervalul ianuarie-iunie 2007 cresterea pietei farmaceutice romanesti a fost de aproximativ 19% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
De asemenea, grupul ceh a anuntat ca a inregistrat cheltuieli extraordinare de 200 mil. coroane cehe (7,14mil. euro) in Romania in prima jumatate a acestui an, ceea ce a determinat rezultate operationale mai mici decat estimarile la nivelul intregului grup.
Recent Mariana Wencz, country general manager al Zentiva Romania, si-a anuntat demisia din pozitia pe care o ocupa. Atributiile ei au fost preluate de catre Jozef Belcik, manager regional pentru Balcani, care cuprinde, activitatile comerciale din Romania, Bulgaria si Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO