ZF 24

Ce investiţii personale au cei mai mari manageri de fonduri

Ce investiţii personale au cei mai mari manageri de fonduri

Autor: Roxana Pricop

06.06.2014, 00:07 1445

Managerii de fonduri mutuale au portofolii personale de investiţii în valoare de până la 100.000 de euro. Portofoliile sunt diversificate şi investite preponderent în fondurile pe care le gestionează, aceştia fac viramente lunare şi au obţinut randamente de până la 20% în ultimul an, arată un sondaj făcut de ZF.

Pe pieţele externe, managerii fondurilor de investiţii sunt printre cei mai bine plătiţi profesionişti din sectorul financiar, iar portofoliile personale de investiţii ale acestora sunt atent ur­mărite de publicul investitor în căutare de ponturi sau de strategii de investiţii.

Dan Popovici, directorul general al OTP Asset Mana­ge­ment, cu active în gestiune de 381 milioane de lei, are o strategie de investiţii care vizează gestionarea economiilor proprii sub forma unui fond personal de pensii.

„Crearea portofoliului personal pleacă de la câteva principii de bază: diversificare pe mai multe clase de active şi valute (lei, euro şi începând cu anul acesta dolari), investiţie periodică (investesc lunar aceeaşi  sumă), şi am un orizont de timp înde­păr­tat. Consider de fapt că îmi creez propriu meu fond de pensii“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO