Burse - Fonduri mutuale

Cemacon Cluj, plus 68% în T1. „Creşterea se va menţine şi în al doilea trimestru“

Cemacon Cluj, plus 68% în T1. „Creşterea se va...

Autor: Andreea Neferu

16.04.2015, 00:06 216
Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj (CEON) a încheiat primul trimestru al anului cu venituri din vânzări de peste 11 milioa­ne de lei, un plus de 68% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, în pofida faptului că începutul anului este "extrasezon" în sectorul construcţiilor.
 
„Creşterea vânzărilor pe primul trimestru se înscrie în strategia Cemacon de diminuare a fluc­­tuaţiilor vânzărilor în funcţie de sezo­na­litate şi de generare a unei creşteri continue. Ne aşteptăm ca tendinţa de creştere să se men­ţină şi pentru trimestrul al doilea al anului“, a spus Liviu Stoleru, directorul general şi pre­şe­dintele Con­si­liului de Admi­nistraţie al Ce­­macon, într-un raport către bursă. În volum, vân­­zările companiei au con­semnat un plus de 51%.
 
Acţiunile CEON urcau cu 1,27% ieri după-amiază, în urma anunţului, la 0,287 lei/titlu. Rezultatele în creştere ale Cemacon vin la scurt timp după ce compania a semnat un acord cu fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity, controlat de BCR şi omul de afaceri Florin Pogonaru, care prevede conversia în acţiuni ale Cemacon a unei creanţe de peste 58 de milioane de lei (13 milioane de euro) pe care fondul o are la compania clujeană. Această creanţă a apărut după ce BCR a externalizat către fondul de investiţii o parte din datoria Cemacon către bancă. Transferul creanţei către fondul de investiţii şi conversia acesteia în acţiuni fac parte dintr-un proces mai amplu de restructurare a creditelor Ce­ma­con, care a inclus şi o majorare a capitalului social, dar şi trans­ferul unei părţi a da­to­riilor către o firmă afiliată. Restructurarea pachetului de credite contractat de Ce­ma­con de la BCR constituie o etapă finală a procesului de reorganizare operaţională şi financiară a companiei, iniţiat în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO