Burse - Fonduri mutuale

Cocor a imprumutat 19 mil. EURO de la BCR

23.10.2008, 19:59 18

Cocor BucureSti (COCR), compania care controleaza magazinul cu acelasi nume din centrul Bucurestiului, a semnat luni contractul de credit ipotecar cu BCR, valoarea acestuia fiind de 19 mil. euro.

Contractarea creditului a fost aprobata de catre actionari in Adunarea Generala Extraordinara din luna august a anului curent. Initial, creditul trebuia sa fie contractat in dolari, moneda de acordare fiind schimbata insa in momentul semnarii contractului in euro. Creditul reprezinta circa 85% din valoarea proiectului, acesta fiind contractat pe o perioada de maximum 12 ani, cu o perioada de gratie de 2 ani. Acordarea urmeaza sa se realizeze in transe, dobanda fiind EURIBOR 6 luni plus 3,75%, creditul urmand sa fie garantat cu un mix de garantii.
"BCR nu mai ofera credite in moneda americana, dupa cum am solicitat initial. Oferta de dobanda, de doar 3,75% peste EURIBOR, este una favorabila si confirma fundamentele financiare solide ale proiectului Cocor Luxury Store. In plus, creditul in euro reduce riscul valutar deoarece chiriile Cocor sunt indexate in euro", spune Dan Barbulescu, presedintele Cocor.
Cocor a reusit sa contracteze creditul in conditiile in care bancile romanesti ofera destul de greu finantari pentru investitii imobiliare, in conditiile in care piata imobiliara este blocata de cateva luni. Cocor a mai contractat un credit in valoare de 2,5 mil. euro pentru finantarea activitatii curente si acoperirea surselor proprii si un credit de maximum 759.000 de euro pentru refinantarea creditului de investitii acordat de Piraeus Bank.
Cocor este listata pe Bursa RASDAQ si are o capitalizare de 26 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO