Burse - Fonduri mutuale

Comelf Bistriţa, profit net de 2 mil. lei şi venituri de 83 mil. lei în primele şase luni din 2022

Comelf Bistriţa, profit net de 2 mil. lei şi venituri...

Autor: Eduard Ivanovici

24.08.2022, 00:00 165

Producătorul de materiale industriale Comelf Bistriţa (CMF) a înregistrat în S1/2022 un profit net de 1,9 milioane de lei, aproape în linie cu rezultatul obţinut anul trecut, când creşterea atingea 61%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar publicat la Bursă. În primele şase luni ale anului, veniturile societăţii au ajuns la 83,4 milioane de lei, de la circa 67 de milioane de lei anul trecut, deci un avans de 25%, rezultatul venind pe fondul creşterii preţului de vânzare al produselor şi creşterii accelerate a preţului materiilor prime începând cu martie 2022. EBITDA (profitul operaţional) a ajuns la 6,7 mil. lei în prima parte a anului, plus 11%. 

„Cheltuielile companiei Comelf au crescut, comparativ cu S1/2021, într-o proporţie mai mare (+25%) decât creşterea veniturilor, influenţate de creşterea costului cu materiile prime, într-un ritm accelerat, de creşterea preţurilor la utilităţi şi alte materiale, de creşterea salariilor ca urmare a fluctuaţiei de personal şi a inflaţiei“, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO