ZF 24

Corneliu Moldoveanu a fost numit în locul lui Daniel Tudor în funcţia de vicepreşedinte ASF responsabil de asigurări

Corneliu Moldoveanu a fost numit în locul lui Daniel...

Autor: Roxana Pricop

29.10.2013, 14:49 1383

Senatorii şi deputaţii din comisiile de buget şi economică l-au votat astăzi pe Corneliu Moldoveanu pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte responsabil de piaţa asigurărilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru a putea prelua funcţia, candidatura sa trebuie să obţină votul favorabil în Plenul Parlamentului care se va ţine cel mai probabil săptămâna viitoare.

Parlamentarii i-au reconfirmat în funcţie pe restul membrilor Consiliului ASF: Dan Ruşanu –preşedinte, Daniel Dăianu, prim vicepreşedinte, Mircea Ursache şi Ion Giurescu vicepreşdinţi, şi patru membri fără mandat executiv Marian Mîrzac, Albin Biro, Gheorghe Marcu şi Marian Sârbu. Pentru a-şi începe mandatele, aceştia au nevoie de vota favorabil în Plenul Parlamentului.

Corneliu Moldoveanu a mai fost la responsabil de supravegherea pieţei asigurărilor. El a fost numit membru al CSA în iunie 2006, fiind susţinut de PRM, poziţie pe care a ocupat-o timp de cinci ani şi patru luni. La alegerile din toamna lui 2011, Moldoveanu nu a mai obţinut loc în organigrama CSA, însă în acest an a revenit în prim-plan în piaţa asigurărilor, fiind numit membru neexecutiv în cadrul ASF. El a rămas în structura conducerii ASF şi după reducerea numărului de membri de la 17 la 11.

În vârstă de 40 de ani, el a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) în 1997 şi a urmat un EMBA la Conservatoire National des Arts et Metiers, în Franţa. După absolvirea facultăţii s-a angajat la grupul Gelsor, controlat de Sorin Ovidiu Vântu, ca analist financiar. În perioada 2003-2006 a ocupat poziţia de şef al departamentului de Analiză Financiară din cadrul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO