Burse - Fonduri mutuale

Cu doar 1.030 de lei poţi cumpăra toată bursa de la Bucureşti

Cu doar 1.030 de lei poţi cumpăra toată bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

26.09.2017, 00:07 4410

Cu doar 1.030 de lei un investitor poate deveni acţionar la fiecare din cele 79 de companii active listate pe piaţa principală a bursei româneşti şi poate participa astfel la adunările generale ale acţionarilor, dacă are acea singură acţiune decontată până la data de referinţă pentru AGA, potrivit datelor BVB şi a calculelor ZF.

Achiziţionarea unei singure acţiuni la o companie listată este valabilă cel puţin în teorie, chiar dacă blocul minim de cumpărare este de o acţiune, faţă de 500 de unităţi cât era acum 4-5 ani, în condiţiile în care sunt brokeri în piaţă care nu acceptă ordine atât de mici. De exemplu, cea mai „ieftină“ acţiune, din punctul de vedere al sumei pe care investitorul o alocă pentru a achiziţiona acel titlu, este de 0,0176 lei în cazul Grupului Industrial Electrocontact.

Cea mai „scumpă“ acţiune de la bursă este cea de la Transgaz (TGN), operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale. Ieri o acţiune TGN se tranzacţiona la 395 de lei, în creştere cu 34% faţă de începutul anului, evoluţie care nu este ajustată cu dividendele plătite de compania de stat din profitul pe anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO