Burse - Fonduri mutuale

Cum sa-ti „optimizezi” fiscal impozitul pe castigurile la Bursa

06.01.2010, 23:04 175

Investitorii de pe Bursa trebuie sa plateasca incepand din acestan impozit pe castigurile obtinute pe piata de capital. Totusi,acestia au la indemana cateva metode pentru a ocoli impozitul dintranzactii bursiere.

Investitorii care folosesc firme in paradisuri fiscale pe postde vehicule de investitii nu trebuie sa-si mai faca griji privindplata impozitelor pe piata de capital din Romania, spunconsultantii.

"Cea mai folosita metoda de a maximiza profitul pe piata decapital din Romania este sa tranzactionezi printr-o firmainregistrata intr-o tara cu jurisdictie prietenoasa, precum Cipru.Firmele cipriote nu platesc impozit pe piata de capital nici inCipru si nici in Romania", spune Gabriel Biris, partener al caseide avocatura Biris Goran.

Totodata, daca un investitor are in portofoliu mai multeactiuni, unele pe pierdere si altele pe profit si vrea sa le vandaanul acesta pe cele in castig fara sa plateasca impozit, poate sarenunte si la o parte din actiunile aflate pe pierdere pentru acompensa castigurile. Prin acest mecanism, investitorul poate scapatotal de plata impozitului in acest an sau poate reduce substantialvaloarea impozabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO