Burse - Fonduri mutuale

Dafora cere 2 mil. euro de la actionari

03.07.2006, 18:41 18

Compania Dafora Medias, cu activitati in domeniul forajului petrolier si al constructiilor, isi va majora capitalul social cu aproape 2 milioane de euro (7 milioane de lei), prin aport de numerar din partea actionarilor, si va incepe demersurile pentru transferul la Bursa de Valori.
In acest scop, compania va emite 70 de milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor, fiecare actionar avand dreptul de a subscrie 2,11 actiuni noi pentru fiecare actiune detinuta. In urma acestei operatiuni, capitalul social al Dafora s-ar putea ridica la circa 2,9 milioane de euro (10,3 milioane de lei).
Actionarii societatii au aprobat majorarea de capital si transferul companiei la Bursa de Valori. Dafora va participa la infiintarea unei societati care are ca obiect de activitate producerea de combustibil de tip biodiesel. Compania va investi 150.000 de euro in noua societate, la care va detine 62% din actiuni.
Dafora a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 8,28 milioane de euro (29,5 milioane de lei), cu 2% mai mare in euro comparativ cu perioada similara a lui 2005. Profitul net al companiei a fost in primele trei luni de circa 50.000 de euro (181.000 de lei), de 10 ori mai mic decat in primele trei luni ale anului trecut.
Compania este controlata de catre omul de afaceri Gheorghe Claburean, care detinea la inceputul lunii martie circa 65% din actiuni. Acesta a vandut in luna mai pachete importante, reprezentand circa 10% din actiunile companiei, fapt care a determinat o crestere a lichiditatii, dar si o evolutie pozitiva a pretului.
De la inceputul anului, pretul actiunilor Dafora a crescut de peste 3,1 ori, ultima tranzactie cu acestea derulandu-se vineri la 1,3 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 12 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO