Burse - Fonduri mutuale

Dafora Medias a castigat 1,4 mil. euro in T3

13.11.2008, 19:47 18

Compania de foraj si constructii Dafora Medias (DAFR), controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a obtinut in perioada iulie-septembrie din acest an un profit net de 5,1 mil. lei (1,4 mil. euro), in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra de afaceri s-a redus in acelasi interval cu 10,5%, la 67 de milioane de lei (18,7 milioane de euro).
Dupa primele noua luni, profitul net al Dafora a fost de 9,8 mil. lei (2,7 mil. euro), mai mare cu 27,4% comparativ cu perioda similara a anului trecut, in conditiile unui avans usor al afacerilor, de 4,4%, la 186,4 mil. lei (51,2 mil. euro).
Cresterea profitului din acest an a provenit exclusiv din activitatea de baza a companiei, pe partea de exploatare Dafora inregistrand un castig brut de aproape 20 mil. lei, in crestere cu 91% fata de aceeasi perioada a anului trecut, care a fost diminuat cu pierderile financiare, de 10 mil. lei. Acestea din urma au fost cauzate in special de dobanzile platite la banci, care s-au ridicat in primele noua luni la 10,5 mil. lei.
Cresterea la nivel operational s-a datorat in principal reducerii cheltuielilor cu prestatiile externe, cu 18,4%, pana la 90 mil. lei, in conditiile in care acestea au o pondere de 45% in totalul costurilor de productie. Prestatiile externe sunt reprezentate in mare parte de subcontractori, in special in sectorul constructiilor, segment care si-a diminuat ponderea in aceasta perioada.
Totusi, conducerea Dafora spune ca se afla in faze initiale ale unor proiecte importante din sectorul constructiilor, astfel ca acesta va reveni ca pondere in afacerile companiei.
Pe langa dobanzi, profitul Dafora a mai fost afectat de avansul semnificativ al cheltuielilor cu salariile, care au urcat in primele noua luni cu 51%, la 35,5 milioane de lei.
Presedintele companiei Gheorghe Calburean a anuntat recent ca va implementa la nivel de grup procese de restructurare.
Compania are in prezent o capitalizare de 14,1 mil. euro, ultimul pret de tranzactionare fiind ieri de 0,0556 lei/actiune.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO