Burse - Fonduri mutuale

Dan Adamescu a cumpărat prin Astra 16,2% din acţiunile Intercontinental

Dan Adamescu a cumpărat prin Astra 16,2% din acţiunile Intercontinental

Autor: Stefan Musgociu

20.04.2011, 18:48 61

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat, miercuri, prinsocietatea de asigurări Astra (ATRA), un pachet reprezentând 16,22%din acţiunile companiei hoteliere Intercontinental (RCHI), pentru16,9 milioane lei (4,1 milioane euro), şi a ajuns să deţinăindirect 31,96% din titluri.

Pachetul de titluri a fostpreluat, printr-un deal, de la firma RHIC Holding, firmăînregistrată în Luxembourg, potrivit unei raportări transmisăpieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de intermediarultranzacţiei, firma de brokeraj Carpatica Invest.

Surse din piaţa hotelieră spun căfirma RHIC este controlată de familia Păunescu.

Asigurare - Reasigurare Astra amai cumpărat vineri un pachet de 0,03% din acţiunileIntercontinental, pentru 27.000 de lei.

În prima parte a şedinţeibursiere, în decurs de un minut, au fost realizate două transferurinegociate, prin care RHIC Holding şi-a lichidat participaţia de49,12% la Intercontinental. Deal-urile au fost realizate la preţulde 0,1249 lei/titlu, cu 9,56% peste cotaţia de marţi. RHIC Holdinga încasat, astfel, 51,1 milioane lei (12,5 milioaneeuro).

Până la ora transmiterii acesteiştiri, cumpărătorul celui de-al doilea pachet de acţiuniIntercontinental nu a anunţat tranzacţia pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO