Burse - Fonduri mutuale

Darian evalueaza inca 12 companii din Fondul Proprietatea

19.08.2008, 18:58 20

Compania Darian, specializata in evaluarea de proprietati imobiliare, a castigat licitatia organizata luna aceasta pentru evaluarea a inca 12 companii la care Fondul Proprietatea (FP) are participatii.
In aceste conditii, compania va evalua in total 62 de societati comerciale din cele 88 care intra in Fondul Proprietatea, dupa ce la inceputul anului si-a mai adjudecat si contractul pentru evaluarea altor 50 de companii.
Cele 12 societati noi sunt din domeniul energetic si distributiei de energie electrica, respectiv complexurile energetice de la Turceni, Craiova si Rovinari, Electrica Muntenia Nord (distributie si furnizare de energie), Transilvania Nord, Societatea Nationala a Sarii (Salrom) si Posta Romana.
"In urma licitatiei recente la care au mai participat Alfa Chim Consulting, JPA Audit si Consultanta si consortiul format din Gestaco si Business Consulting, am castigat evaluarea ultimelor 12 societati din portofoliul Fondului Proprietatea", a declarat pentru ZF Adrian Crivii, director general al Darian.
Contractul pentru evaluarea societatilor din Fondul Proprietatea va aduce companiei, cu o cifra de afaceri de peste 2 milioane de euro in primul semestru al anului acesta, circa 530.000 de euro.
"La cele 50 de societati castigate prin licitatie in luna ianuarie s-au adaugat inca 12 din domeniul energetic si distributiei de energie electrica", a spus el.
La licitatia din ianuarie lansata de FP, Darian a castigat 50 de companii spre evaluare, iar PricewaterhouseCoopers (PwC) a castigat 26 de societati.
"Valoarea contabila a tuturor participatiilor la societatile comerciale din Fondul Proprietatea depaseste 4 miliarde de euro, dar valoarea de piata poate fi diferita si cu siguranta utila viitorului administrator al FP care va fi selectat cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an", a spus Crivii.
Oficialul Darian a precizat ca activitatea de evaluare este in faza finala pentru un numar de trei societati, respectiv Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica. Compania a mai finalizat evaluarea proprietatilor imobiliare ale Hidroconstructia.
Pentru celelalte societati din Fond, evaluarea ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului, urmand sa fie realizata o actualizare pentru bilantul anului 2008 in prima parte a anului 2009.
Operatiunea de evaluare se realizeaza pentru listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care este programata pentru iunie 2009.
Compania Darian are o retea de 20 de birouri in principalele orase ale tarii si peste 80 de angajati si 100 de colaboratori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO