Burse - Fonduri mutuale

Din lipsă de activitate, Consiliul Bursei şi-a demis CEO-ul. Cine a votat împotrivă

Victor Cionga

Victor Cionga

Autor: Roxana Pricop

01.04.2013, 00:07 830

Fără listări de companii private şi cu tot mai puţini investitori, Bursa de Valori Bucureşti, principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, a rămas de vineri şi fără director general. Victor Cionga, un veteran al pieţei de capital, a fost demis de Consiliul de Administraţie al BVB pe motiv că procesul de restructurare demarat de acesta a fost prea lent. Neoficial, fostul director ar fi acuzat de cheltuieli nejustificate cu firme de avocatură şi consilieri.

 Numit în funcţie în septembrie 2012, după un proces de recrutare care a durat luni bune, Cionga se apără şi susţine că restrucuarea nu se poate face „heirupist“ în doar şase luni, iar conslieriii au fost angajaţi pentru a acoperi lipsa de expertiza din bursă. El ar fi trebuit să revitalizeze o piaţă de capital care a căzut pradă crizei financiare, dezinteresului din partea companiilor private şi investitorilor, dar şi lipsei de sprijin din partea statului.

„Restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face heirupist. Vorbim aici nu doar de viitorul unei companii, ci şi de viaţa unor oameni, angajaţi ai acesteia. Cine îşi imaginează, mai ales în contextul economic actual, că se poate juca cu asta sărind etapele unei analize serioase dovedeşte că nu este un lider şi manager responsabil“, a declarat Victor Cionga.

Cionga este al doilea executiv demis de Bursa pe motiv de neîndeplinire a obiectivelor, în condiţiile în care predecesorul său, Valentin Ionescu, a avut un mandat de doar un an, până în noiembrie 2011.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO